Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Offenbach:Orphée aux Enfers, Brussel 1997
Release datum:
13-05-2014
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Opera
Art.nr.:
100403
Discs:
1
Inhoud:
Orphée aux Enfers
Jacques Offenbach

Opera in twee aktes en 4 scènes
Libretto van Hector Crémieux
Vanuit de Muntschouwburg Brussel Koor en Orkest van de Muntschouwburg, dirigent: Patrick Davin
Regie: Herbert Wernicke
Bezetting: Alexandru Badea, Elizabeth Vidal, Dale Duesing, Reinaldo Macias, Jacqueline Van Quaille


In Offenbach’s parodie op de Griekse legende van Orfeus (een versluierde satire op het regime van Napoleon III) – is een liederlijk groepje goden uitgekeken op het leven op de Berg Olympus. Ze zijn in een opstandige bui en gaan struinen in de Hel, samen met de dubbelhartige Jupiter. Deze stemt er mee in Euridyce (inmiddels de geliefde van Pluto) naar haar weerbarstige (en ontrouwe) echtgenoot terug te brengen in de hoop dat zij daarbij voor zijn eigen charmes zal vallen.
Deze scherpe en vermakelijke productie door regisseur Herbert Wernicke, is een visueel en muzikaal genoegen. De voorstelling werd opgenomen in de Muntschouwburg in Brussel en de Olympus is een replica van het beroemde Brusselse fin de siècle café La Mort Subite. De goden dragen tijdloze avondkleding en in de tweede akte is er een verbazingwekkend spektakel als zij de Hel betreden in een stoomlocomotief.
Offanbach’s beroemde ‘Can-Can’ is, zoals altijd, een hoogtepunt van de opera. De komedie is licht en elegant. Het subversieve element wordt gesuggereerd, maar doet geen afbreuk aan de vitaliteit van het stuk.


Speelduur: 120 minuten
Opnamejaar: 1997
Menu talen: GB, DE, FR, ES
Ondertiteling: GB, DE, FR, ES
Beeldformaat: 16:9
Geluid: PCM Stereo

Barcode:
0807280040395
Video: