Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Mozart:Die Zauberflöte, Glyndebourne 1978
Release datum:
21-05-2013
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Opera
Art.nr.:
102311
Discs:
1
Inhoud:
DIE ZAUBERFLÖTE
Wolfgang Amadeus Mozart

Glyndebourne Festival Opera 1978
Opera in twee aktes
Gezongen in het Duits
Met: Leo Goeke, Felicity Lott, Benjamin Luxon, Elizabeth Conquet, May Sandoz, Thomas Thomaschke
London Philharmonic Orchestra, Glyndebourne Chorus
Gedirigeerd door Bernhard Haitink.Ontwerp door David Hockney
Theaterproductie door John Cox
Televisieregie door Dave Heather
Speelduur: 163 minuten
Menu talen: GB, DE, FR, ES
Ondertiteling: GB, DE, FR, ES
Beeldformaat: 4:3 NTSC (regiovrij)
Geluid: PCM Stereo
Artikelcode: 101085


Glyndebourne’s productie van Mozart’s Toverfluit in 1978 ontving net zoveel kritische lof voor de vindingrijke decors van David Hockney als voor de opera uitvoering. Hockney benadrukte de magische en mythische kwaliteiten van één van Mozart’s bekendste opera’s en de geest van het werk werd gereflecteerd in de productie van John Cox.
Prins Tamino ontmoet vogelvanger Papageno, waarvan hij denkt dat hij zijn leven gered heeft. Samen gaan ze op pad om Pamino te redden, de dochter van de Koningin van de Nacht, die hen verteld dat het meisje is ontvoerd door de wrede tiran Sarastro.
Tamino en Papageno – toch al geen overtuigde held – zijn slechts bewapend met twee magische muziekinstrumenten, een fluit en een klokkenspel. Als ze Sarastro’s terrein bereiken ontdekken ze dat ze door de Koningin van de Nacht zijn bedrogen en dat Sarastro eraan werkt haar kwaadaardige regime omver te werpen. Hij kan ze echter niet het hele verhaal vertellen zolang ze niet ingewijd zijn in de mysteries van de tempel. Tamino en Pamina zijn bereid een aantal testen te ondergaan, die leiden tot beproevingen door vuur en water. Papageno gaat met ze mee in de hoop zelf een vrouw te vinden die hij kan lief hebben.
Televisieregisseur Dave Heather geniet onder muziek- en televisiecritici erkenning voor zijn vaardigheid het beste uit de verschillende media samen te brengen.

Barcode:
0807280231199