Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Les Offenbach:Contes d'Hoffmann
Opera in twee aktes, gezongen in het Italiaans Vanuit het Opernhaus Z?rich
Offenbach:Contes d'Hoffmann, Les
Release datum:
01-04-2003
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Opera
Art.nr.:
100190
Discs:
1
Inhoud:
JACQUES OFFENBACH: LES CONTES D’HOFFMANN

Origineel libretto van Jules Barbier, Muzikale leiding: Kent Nagano, Regie: Louis Erlo, het orkest en koor van de opera van Lyon.
Bezetting: Daniel Galvez-Vallejo, José Van Dam, Gabriel Bacquier, Jacques Verzier, Nathalie Dessay, Barbara Hendricks, Isebelle Vernet

Speelduur: 120 minuten
Opnamejaar: 1993
Menu talen: Engels, Duits, Frans, Spaans
Ondertiteling: Engels, Duits, Spaans
Beeldformaat: 4:3
Geluid: PCM Stereo
Artikelcode: 100 190

Na zo’n 100 lichtere werken te hebben geschreven creëerde Offenbach met zijn tweede opera, Les Contes d’Hoffmann (over het leven van E.T.A. Hoffmann), een werk dat nog steeds grote populariteit geniet over de hele wereld. Deze onafgemaakte ‘fantastische opera in vijf aktes’ heeft een moeizame opvoeringsgeschiedenis vanwege de talloze veranderingen en arrangementen die zij heeft moeten doorstaan. Tot aan Fritz Oeser’s kritische uitvoering in 1977 was de lompe versie van Choudon uit 1907 de enige geaccepteerde. De nieuwe versie van Micheal Kaye en de ontdekking van het originele libretto maakten het echter mogelijk om de opera te reconstrueren volgens de oorspronkelijke bedoelingen van de componist. De versie op deze DVD is een nieuwe enscenering van Offenbach’s Les Contes d’Hoffmann die werd opgevoerd aan de Opéra de Lyon in 1993 en leverde een opname van uitzonderlijke technische kwaliteit. Talloze wereldsterren zijn in Louis Erlo’s smaakvolle productie te horen. De muzikale leiding van koor en orkest liggen in de capabele handen van Kent Nagano, een dirigent wiens ervaring bij lange na niet beperkt is tot het Franse repertoire.

Barcode:
4006680101903