Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Archie Shepp Quartet Part 2
Archie Shepp Quartet Part 2
Release datum:
10-09-2009
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Jazz
Art.nr.:
107055
Discs:
1
Inhoud:
ARCHIE SHEPP QUARTET PART 2
LIVE FROM THE TEATRO ALFIERI, TORINO 1977

Bestel Archie Shepp Quartet Part 2

ARCHIE SHEPP (Saxophone)
SIEGFRIED KESSLER (Piano)
CAMERON BROWN (Bass)
CLIFFORD JARVIS (Drums)

In de serie jazz grootheden presenteert Arthaus Musik een DVD van de saxofoon speler Archie Shepp en zijn kwartet. Het concert vond plaats in Turijn in 1977. Deze DVD is het tweede deel van het concert uit Turijn.

Archie Shepp was populair onder de jazz fans in de jaren 70, omdat het duidelijk werd dat hij een belangrijke verandering teweeg had gebracht met zijn benadering van de muziek en zijn presentatie. Jarenlang was hij de belichaming van het zwarte verzet, gekleed in traditionele Afrikaanse klederdracht, protesterend tegen de onderdrukking en discriminatie. Maar nu gestoken in een mooi pak had hij zijn vrije stijl opgegeven en speelde nu interpretaties van bekende jazz composities. Deze verandering was een shock voor sommige fans en een verrassing voor anderen. Shepp liet zich niet in een hokje plaatsen en ging ongestoord verder in zijn carrière.

Dat is duidelijk zichtbaar in dit concert uit 1977 met Siegfried Kessler, Cameron Brown en Clifford Jordan. Wie Shepp was in de jaren 60 wordt hier duidelijk: zijn liefde voor zijn mentor John Coltrane, zijn loyaliteit met tenorspelers van de oude school, zijn bewondering voor de Duke Ellington Song Book en voor Duke’s alter ego Billy Strayhorn.
Deze video opname documenteert een belangrijke fase uit zijn muzikale carrière.
Ondanks de wat geringere beeld kwaliteit een belangrijk document uit de jazz geschiedenis.

Geluids Formaat: PCM Mono - Beeld Formaat: 4:3
Menu Taal: GB - Speelduur: 68 mins