Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Adams, John A portrait of
Het concert werd live opgenomen in het Th??tre du Ch?telet, Parijs
Adams, John A portrait of
Release datum:
01-04-2003
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Concert/Portret
Art.nr.:
100322
Discs:
1
Inhoud:
John Adams Profile

Portret en concert
Het concert werd live opgenomen in het Théâtre du Châtelet, Parijs
Met het Ensemble Intercontemporain
Dirigent: Jonathan Nott, Clarinet: André Trouttet

Speelduur: 134 minuten (concert 82 minuten, portret 52 minuten)
Opnamejaar: 2000
Menu talen: GB, DE, FR, ES
Ondertiteling: GB, DE, FR, ES (portret)
Beeldformaat: 16:9
Geluid: PCM Stereo, Dolby Digital 5.1 (portret), PCM Stereo, Dolby Digital 5.0, DTS 5.0 (concert)
Artikelcode: 100 322

John Adams is Amerika’s meest uitgevoerde nog-levende componist. Hij is in staat toegankelijke muziek te schrijven die de luisteraar blijft uitdagen en verrassen. In de woorden van the New Yorker is hij “de man die de ‘worsteling’ uit de moderne muziek haalt”.

Deze documentaire over de componist die hedendaagse muziek uit de doodlopende steeg van de avant garde weg haalde en de moderne opera nieuw leven in blies, concentreert zich op een groot interview dat werd gefilmd bij Adam’s thuis. Er zijn bijdragen van Peter Sellars, librettist Alice Goodman en dirigent Michael Tilson Thomas. Daarnaast bevat de documentaire uitgebreide fragmenten uit Nixon in China, El Niño en de verfilming van Klinghoffer. Zijn orkestrale composities Shaker Loops, The Chamber Symphony en Gnarly Buttons komen ook aan bod.

De live opname uit het Théâtre du Châtelet in Parijs toont het Ensemble Intercontemporain, gedirigeerd door haar muzikale leider, Jonathan Nott. Het gespeelde programma bestaat uit een muzikale reis door de Amerikaanse muziek uit de tweede helft van de twintigste eeuw: Eight Lines van Steve Reich, Gnarly Buttons (voor klarinet en ensemble) van John Adams, Studies for Player Piano No. 1 & No. 7 van Conlon Nancarrow (transcriptie van Yvar Mikhashoff) en Chamber Symphony van John Adams.

Barcode:
4006680103228