Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Tchaikovsky:Iolanta, Perséphone, Madrid 2012
Release datum:
15-10-2012
Label:
Cmajor
Omschrijving:
Opera DVD & Blu-Ray
Art.nr.:
TRDVD97011
Discs:
1
Inhoud:
Tchaikovsky Stravinsky

Dirigent - Teodor Currentzis
Orkest en Koor - Teatro Real
Regie - Peter Sellars
Decor - George Tsypin
Kostuums - Martin Pakledinaz & Helen Siebrits

IOLANTA Russisch gezongen
Iolanta-Ekaterina Scherbachenko , Vaudémont - Pavel Cernoch, King René - Dmitry Ulianov, Ibn-Hakia - Willard White , Robert - Alexej Markov, Bertrand - Pavel Kudinov Alméric - Vasily Efimov, Marta - Ekaterina Semenchuk, Brigita - Irina Churilova
Laura - Letitia Singleton

IOLANTA, is blind geboren en haar vader koning Rene, verbiedt een ieder te praten over schoonheid, licht of de natuur, in de hoop dat ze haar ellende niet zal realiseren. Voor Tchaikovsky was een sprookje geen vlucht uit de werkelijkheid, maar een kans om te spreken over de verboden werkelijkheid. Zijn denkbeeldige koninkrijk is een plaats van geheime wroeging en pijn, verlost door een Afrikaanse Sufi genezer en hevige, meedogenloze, onwaarschijnlijke liefde. Deze intieme laatste opera is een spiritueel geladen reis door de duisternis naar het licht.

PERSÉPHONE Frans gezongen
Persephone - Dominique Blanc , Eumolpe – Paul Groves

Persephone is een melodrama in drie actes van Stravinsky, gezongen in het Frans. In het Homerische gedicht van Andre Gide's, gaat Persephone uit vrije wil de onderwereld in, bewogen door mededogen voor degenen die er moeten wonen. De schrijnende christelijke offers en de poëzie duiden op een beginnend besef van de Stalin terreur. Een ritueel uit de vroegste mythe van de westerse beschaving werd voor Stravinsky een tweede ceremonie van de lente, een dans van vernieuwing op muziek van onverwachte tederheid en genade. Deze regeneratie wordt gevoeld in de delicate choreografie van Cambodjaanse dansers van Amrita Performing Arts.

Unaniem geprezen deze nieuwe productie van Peter Sellars. Deze twee meesterwerken waren een van de grote hoogtepunten van het seizoen Gerard Mortier in het Teatro Real, Madrid - visueel opwindende en muzikaal subliem. Het orkest en de cast, met inbegrip van Ekaterina Scherbachenko en Paul Groves, worden tot zeldzame hoogten gebracht onder de gedurfde en inzichtelijke leiding van Teodor Currentzis.

Geluidsformaat: LPCM Stereo, DTS 5.1 - Beeldformaat: 16:9
Menu Taal: GB - Ondertiteling: ENG,FR,GER,SP,IT
Speelduur: 187min

DVD
Artikelno:TR97011DVD
Barcode:5060266600456


Blu-Ray
Artikelno:TR97010BD
Barcode:5060266600449

Barcode:
5060266600456