Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Bizet:Carmen, Sydney 2013
Bizet:Carmen, Sydney 2013
Release datum:
12-10-2013
Label:
EPC
Omschrijving:
Opera DVD BD
Art.nr.:
OPOZ56042
Discs:
1
Inhoud:
CARMEN
GEORGES BIZET
Sydney 2013


Carmen - Rinat Shaham
Don Jose - Dmytro Popov
Escamillo - Andrew Jones
Micaëla - Nicole Car
Frasquita - Ariya Sawadivong
Mercédès - Tania Ferris
Remendado - Sam Roberts Smith
Dancairo - Luke Gabbedy
Zuniga - Adrian Tamburini
Dirigent - Brian Castles-Onio
Regie - Gale Edwards
Decor - Brian Thomson
Kostuums - Julie Lynch


In de Spaanse stad Sevilla is het warm en vochtig. Carmen, sexy en grillig, tergt de mannen om haar heen en geniet van hun vleierijen. Nadat ze een andere vrouw heeft aangevallen in de sigarettenfabriek, moet ze haar verleidelijke vaardigheden gebruiken om haar beschermer, Don Jose, over te halen haar te helpen ontsnappen. Passie tussen Don Jose en Carmen en Escamillo, een gevierde toreador die verliefd op haar is, leidt tot jaloezie, geweld en dood.
Rinat Shaham met haar sublieme zang overheerst de stierenvechters arena als de provocerende en verleidelijke Carmen, terwijl Dmytro Popov Don Jose portretteert met een perfecte mix van naïviteit en krankzinnig verlangen. Zijn rijke tenor danst over de baai. Andrew Jones geeft een sterke dramatische aanwezigheid als Escamillo en Nicole Car, een van Australië's beste jonge opera-stemmen, is de zoete Micaela. Voeg daaraan toe een prachtig orkest en dirigent, een zanderige decor ontwerp, weelderige gewaagde kostuums, prachtige choreografie en de waardevolle regie van Gale Edwards en de glorieuze opera van Bizet komt tot leven als nooit tevoren in deze tweede Handa Opera in de haven van Sydney.

REVIEWS
" Niets minder dan een visueel spektakel. Gebaseerd op een productie van Adam Cook vervult de dans in bijna elk moment van de opera een natuurlijke aanvulling op de muziek van Bizet met nooit een saaie noot totdat de gordijnen dicht gaan .. "
ABC Classic FM - Rohan Houghton

" Spectaculair vuurwerk , flamboyante kostuums en fantasierijke danssequenties van choreograaf Kelley Abbey 's verlevendigd de massale scènes." theaustralian.com

Geluidsformaat: LPCM Stereo, DTS 5.1 - Beeldformaat: 16:9
Menu Taal: GB - Ondertiteling: ENG,FR,GER,SP,IT,KOR
Speelduur: 141min

DVD
Artikelno:OPOZ56042DVD
Barcode:5060266600616


BD
Artikelno:OPOZ56043BD
Barcode:5060266600623


Barcode:
5060266600616