Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Strauss: Richard Strauss and his Heroins
Strauss: Richard Strauss and his Heroins
Release datum:
01-04-2014
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Documentaire
Art.nr.:
102181
Discs:
1
Inhoud:
RICHARD STRAUSS AND HIS HEROINES
Een film van Thomas von Steinaecker

Met o.a.: Brigitte Fassbaender, Renée Fleming,
Dame Gwyneth Jones, Christa Ludwig, Christian Strauss, Rufus Wainwright

De film van Richard Strauss en zijn heldinnen onderzoekt de relatie van Strauss met vrouwen. De primaire focus ligt op zijn hechte band van meer dan 55 jaar met zijn vrouw Pauline. Strauss leefde in de meest uiteenlopende tijdperken van de Duitse geschiedenis, van het Keizerrijk, de Nazi dictatuur en de naoorlogse periode. Hoe veranderde het beeld van vrouwen in deze tijd en welke invloed had het op het werk van Strauss? En vooral: hoe wist Strauss om de fijnste vrouwelijke gevoelens in zijn muziek uit te drukken?

Deze vragen worden onderzocht in een ontmoeting met het levende kleinkind van Strauss, die ervaring had met het huwelijks leven van zijn grootouders. Interviews met de grote Strauss zangers Brigitte Fassbaender, Renee Fleming, Dame Gwyneth Jones en Christa Ludwig, die verslag uitbrengen over hun beroemde Strauss rollen, Rufus Wainwright, dirigent Franz Welser - Most en andere Strauss deskundigen leiden ons door de film .
Richard Strauss en zijn heldinnen is de eerste gefilmde documentatie over de onvergetelijke heldinnen door Strauss geschapen en hoe ze zijn leven en zijn huwelijk hebben beïnvloed.


Geluidsformaat: PCM Stereo - Beeldformaat: 16:9
Speelduur: 52min + 23min bonus - Ondertiteling: DE

Barcode:
807280218190