Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Shorter:The Language of the Unknown
Shorter:The Language of the Unknown
Release datum:
23-09-2014
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Jazz
Art.nr.:
102197
Discs:
1
Inhoud:
The Language of the Unknown
Een film over het Wayne Shorter Quartet

Regie Guido Lukoschek

”When life has it all, how can you return the gift of life? Throughoriginality. That’s the only thing you can give back to life.“ Wayne Shorter

“The Language of the Unknown” betreft een van de laatst levende saxofoon legendes van de Jazz. Wayne Shorter’s stelregel is om tijdens elk concert zijn muziek opnieuw te ontdekken, altijd weer in de radicale originaliteit.
Na zijn legendarische periode met Art Blakey's Jazz Messengers, het Tweede Miles Davis Quintet en zijn jaren met Weather Report, vormde hij het Wayne Shorter Quartet, de eerste formatie onder zijn eigen naam. Deze groep geeft hem de vrijheid om opnieuw te experimenteren en zijn muziek altijd weer om te vormen. Hij ziet de gevierde solisten Brian Blade, John Patitucci en Danilo Perez minder als sideman, maar eerder als gelijke elementen van een organisme. Ze noemen hun methode "Zero Gravity", een
oorspronkelijke staat van de muziek, die ze altijd opnieuw creëren in de interactie en dat is de basis van hun exploratieve reizen in het nieuwe muzikaal terrein.

"The Language of the Unknown" begeleidt de grote saxofonist en zijn band wanneer ze zich voor bereiden op een concert op 3 november 2012, in de Salle Pleyel in Parijs en observeert het effect van de muziek op hun makers. Verrassende inzichten in de essentie van hun muziek worden duidelijk en het besef dat de ware scheppersgeest veel verder gaat dan pure virtuositeit.

"Zonder twijfel, een van de beste jazz-documentaires van alle
tijden. " Jazz Podium

"Een onthullende documentaire die de methode onderzocht, alswel
de details van Shorter's proces van muziek maken. "
Financial Times

"Lukoschek documentaire is een oproep voor een meer ongehaaste aanpak - in ieder geval voor muziek, om ons te behoeden voor de oppervlakkigheid van het leven."
Spiegel Online

Bonus:
Het Wayne Shorter Quartet. Live in Parijs 2012.
Opgenomen in Salle Pleyel, 3 november 2012
Geluidsformaat: PCM Stereo - Beeldformaat: 16:9
Speelduur: 57 min 93 min concert - Ondertiteling:DE,FR (docu),JP

Barcode:
0807280219791