Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Korngold:Composers Of Our Time
Korngold:Composers Of Our Time
Release datum:
01-04-2003
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Concert/Portret
Art.nr.:
100363
Discs:
1
Inhoud:
The Adventures of a Wunderkind
Composers of our time
Erich Wolfgang Korngold

Portret en Concert
Radio Symfonie Orkest, Frankfurt
Dirigent: Hugh Wolff
Met: Anne Sofie von Otter (portret), Leonidas Kavakos, Quirine Viersin, Alexander Frey

Speelduur: 144 minuten (portret 90 min., concert 54 min)
Opnamejaar: 2001
Menu talen: GB, DE, FR, ES
Ondertiteling: GB, DE, FR, ES, IT
Beeldformaat: 16:9
Geluid: Portret Dolby Digital 2.0 Concert PCM Stereo, Dolby Digital 5.1
Artikelcode: 100 363

Erich Wolfgang Korngold – A Portrait
Winnaar Bronze World Medal, New York Festival

Barrie Gavin’s documentaire vertelt het verhaal van Erich Wolfgang Korngold (1897-1957), een componist die als wonderkind in het Habsburgse Wenen van de jaren 20 de muzikale sensatie van de Europese operahuizen en concertzalen werd, en vervolgens roem vergaarde in Hollywood met romantische filmmuziek voor films als Reinhardt’s Midsummer Night’s Dream en Robin Hood met Errol Flynn (waar hij zijn tweede Oscar voor won). In dit portret worden delen van zijn concertmuziek gespeeld door het Radio Symfonie Orkest van Frankfurt onder muzikale leiding van Hugh Wolff. Verdere uitvoeringen laten de sopraan Anne Sofie von Otter, viool virtuoos Leonidas Kavakos en pianist Alexander Frey horen. Ook zijn zo’n tien minuten fragmenten uit Warner Brothers’ producties opgenomen. Nog levende familieleden en vrienden halen herinneringen op aan Korngold. Zijn biograaf, Brendan Carroll, geeft talloze inzichten in de details van Korngold’s werkzame leven, terwijl het Korngold Genootschap’s archief in Hamburg onbeperkte toegang heeft verschaft tot allerhande documentatie – zo’n 300 foto’s, home movies en nog nooit gehoorde privéopnames van de componist aan het werk.

Hugh Wolff Dirigeert Werken van Korngold

Hugh Wolff dirigeert het Radio Symfonie Orkest van Frankfurt dat Korngold’s Cello Concert in C major Op. 37, met solist Quirine Viersin, en zijn Viool Concert in D major Op. 35, met solist Leonidas Kavakos, speelt.

Deze beide overvloedige werken werden geschreven terwijl Korngold in Hollywood klassieke Warner Brothers’ films van muziek voorzag. Het was uitzonderlijk dat zijn contract toestond dat hij muziek mocht hergebruiken in zijn composities voor de concertzaal. Het cello concert is een uitgebreide versie van een werk dat hij schreef om aan het einde van de film Deception gespeeld te worden. De film verteld een liefdesverhaal over twee muzikanten. Het vioolconcert, gebaseerd op de filmmuziek, werd geschreven voor de beroemde Jascha Heifetz.
Als intermezzo tussen de twee concerten speelt Alexander Frey delen van twee heel vroege pianowerken van Korngold: Don Quixote (1907/9) en Märchenbilder (1910). Het programma bevat tevens korte introducties bij de muziek.

Barcode:
0807280036398