Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Tchaikovsky:Eugene Onegin
Tchaikovsky:Eugene Onegin
Release datum:
01-04-2003
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Opera
Art.nr.:
100126
Discs:
1
Inhoud:
Eugene Onegin
Piotr I. Tschaikovski

Lyrische scenes in drie aktes
Festspeilhaus Baden-Baden
Koor en orkest van de Europese Unie Opera
Dirigent: Gennadi Rozhdestvensky
Regie: Nikolaus Lehnhoff
Solisten: Ineke Vlogtman, Orla Boylan, Anna Burford, Katja Boos, Michael König

Speelduur: 152 minuten
Opnamejaar: 1998
Menu talen: GB, DE, FR, ES
Ondertiteling: GB, DE, FR
Beeldformaat: 16:9
Geluid: PCM Stereo
Artikelcode: 100 126

Toen de zangeres en conservatoriumlerares Yelisaveta Lavrovskaya Tchaikovsky attendeerde op Eugene Onegin als onderwerp voor een opera was de componist onmiddellijk geboeid door de versen van Alexander Puskhin die hem alhaast als muziek voorkwamen. Dat was in april 1877. In mei begon hij het libretto, dat door zijn student Konstantin Shilovsky was geschreven, op muziek te zetten.Een bijzondere samenloop van omstandigheden deed zich voor: Net als Tatyana aan Onegin schreef Antonina Milyukova, studente aan het conservatorium, een liefdesbrief aan Tschaikovsky. Vastbesloten niet zo koel als Onegin te reageren stond hij toe dat hij werd meegesleurd in een ongelukkig huwelijk dat na drie maanden al ontbonden werd.
Eugene Onegin is internationaal gezien de meest opgevoerde Russische opera, en steekt daarmee zelfs Boris Godunov naar de kroon.
Deze uitvoering door de Opera van de Europese Unie is een samenwerking van artiesten uit 29 steden van de Unie. De regie was in handen van de vermaarde Nikolaus Lehnhoff, décor en kostuums werden ontworpen door Markus Meyer. De muzikale leiding kwam van Gennadi Rozhdestvensky die vooral bekend staat om zijn gevoeligheid voor de interpretatie van Russische muziek.
Barcode:
4006680101262