Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Tchaikovsky:The Nutcracker, Berlijn 1999, BR
Tchaikovsky:The Nutcracker, Berlijn 1999, BR
Release datum:
01-09-2016
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Ballet blu-ray
Art.nr.:
109277
Discs:
1
Inhoud:
De Notenkraker
Pyotr Ilyich Tchaikovsky

Blu-Ray versie

Ballet in twee aktes
Deutsche Staatsoper Berlin
Staatskapelle Dresden, dirigent: Daniel Barenboim
Choreografie: Patrice Bart
Bezetting: Nadja Saidakova, Vladimir Malakhov, Oliver Matz

Speelduur: 118 minuten
Opnamejaar: 1999
Menu talen: GB, DE, FR, ES
Beeldformaat: 16:9
Geluid: PCM Stereo, Dolby Digital 5.1
Artikelcode: 100 118

Tchaikovsky wordt beschouwd als Rusland’s grootste symfonische componist. In zijn muziek bereikte hij het samengaan van de nationale muzikale taal van Rusland met de compositionele vormen van de Westeuropese Romantici. Zijn beroemdste balletten bezetten een ereplaats in het klassieke balletrepertoire vanwege hun melodieuze intensiteit en instrumentale uitmuntendheid.
In het sprookje ‘De Notenkraker en de Koning van de Muizen’ van de Duitse Romanticus E.T.A. Hoffmann (gepubliceerd in 1814), waar Tschaikovsky’s ballet op gebaseerd is, verschaft Kerstmis de realistische omgeving voor een fantastisch plot. Fictie en realiteit worden door elkaar gewoven middels vreemde en wonderlijke gebeurtenissen en produceren een fascinerend en onvoorspelbaar labyrint. Zowel Hoffmann als Tchaikovsky konden zich identificeren met de literaire figuur van de klokkenmaker Drosselmeier, die zijn leven ordend middels zijn werk.
In 1999 – op de dag af 107 jaar na de eerste voorstelling in St. Petersburg – ging Patrice Bart’s choreografie van Tchaiskovsky’s wereldwijde succes in première bij de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn. Bart liet een proloog aan het ballet voorafgaan waarin Marie als kind wordt ontvoerd en waarin alles in een hedendaagse context wordt geplaatst.
Barcode:
4058407092773