Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
A Schäfer, Christine Special
Release datum:
01-04-2003
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Portret/Concert
Art.nr.:
100330
Discs:
1
Inhoud:
Christine Schäfer in….
Dichterliebe
One Night. One Life

Speelduur: 81 minuten, plus interview 45 minuten
Opnamejaar: 1999/2000
Menu talen: GB, DE, FR, ES
Ondertiteling: GB, DE, FR, SP
Beeldformaat: 16:9
Geluid: PCM Stereo
Artikelcode: 100 330

Dit dubbele programma met zangeres Christine Schäfer biedt klassieke muziek in een nieuwe visuele context.
In Dichterliebe (2000), een film van Oliver Herrmann, gebaseerd op Robert Schumann’s liederen-cyclus, vervagen de grenzen tussen recital en werkelijkheid. De gekozen omgeving – een nachtclub in het centrum van Berlijn – schept een intieme, donkere sfeer waarin de liederen worden uitgevoerd zoals in de tijd dat ze geschreven werden. Door op deze manier naar de oorsprong terug te gaan, wijkt de film af van de concertatmosfeer waarin liederenrecitals tegenwoordig gewoonlijk worden uitgevoerd.
In de film One Night. One Life. (1999), gebaseerd op de cyclus Pierrot Lunaire (Arnold Schönberg’s opus 21) heeft regisseur Oliver Herrmann een surrealistische – soms groteske – droomwereld geschapen. Deze is gesitueerd in een moderne stad, waar Pierrot (Christine Schäfer) als een geest doorheen beweegt.
In elk nieuw nummer trekt zij door verschillende omgevingen en niveau’s van de wereld om ons heen: zoals een abattoir, een peep-show, een station of een supermarkt.
Deze DVD wint nog aan zeggingskracht door de toevoeging van een 45 minuten durend interview met Christine Schäfer waarin zij spreekt over haar leven, carrière en visie op de klassieke muziek.

One Night. One Life.: Een stijlvol, innovatief en sfeervol werk. (Banff Television Festival 2000 Award)
Een hoogst inventieve visualisering… het combineert de kunst van een grote zangeres met de vakmanschap van een jonge, ambiteuze regisseur. (Golden Prague International Television Festival 2000).

Barcode:
4006680103303