Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Fonteyn, Margot
Fonteyn, Margot
Release datum:
01-04-2003
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Ballet/Portret
Art.nr.:
100192
Discs:
1
Inhoud:
MARGOT FONTEYN – A PORTRAIT

Een portret, geproduceerd en geregisseerd door Patricia Foy
Met Frederick Ashton, Ida Bromley, Robert Gottlieb, Nicola Kathak, Audrey King, Robert Helpmann, Rudolf Nureyev, Ninette de Valois

Speelduur: 90 minuten
Opnamejaar: 1989
Menu talen: Engels, Duits, Frans, Spaans
Voice over: Engels, Duits
Ondertiteling: Frans, Spaans
Beeldformaat: 4:3
Geluid: Mono
Artikelcode: 100 192

Margot Fonteyn (1919-1991) was meer dan veertig jaar lang een maatgevende aanwezigheid in het Britse ballet. Ze was al één van de belangrijkste dansers van de 20e eeuw lang voor haar legendarische samenwerking met Rudolf Nureyev, die pas tegen het einde van haar carrière tot stand kwam. Degenen die in de gelukkige omstandigheid zijn geweest Margot Fonteyn te hebben zien dansen, zullen de ervaring nooit meer kunnen vergeten.

Tot 1989 weigerde Margot Fonteyn consequent iedere betrokkenheid bij TV documentaires over haar persoon. Uiteindelijk lukte het producente Patricia Foy dan toch haar te overreden om haar levensverhaal voor de camera’s te vertellen. Het werd een uitzonderlijk portret, twee jaar voor haar dood opgenomen en daarmee het enige persoonlijke relaas van haar leven en carrière dat Fonteyn ooit deed.
De belangrijkste mensen aan haar zijde – Ninette de Valois, Frederick Ashton, Robert Helpmann en Rudolf Nureyev – halen hun eigen herinneringen op die bijdragen aan dit fascinerende levensverhaal. Talrijke opnames van de prima ballerina stellen ons in staat haar nogmaals mee te maken in een aantal van haar grootste rollen.

Barcode:
4006680101927