Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Saint-Saëns:Samson et Dalila
Release datum:
01-04-2003
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Opera
Art.nr.:
100202
Discs:
1
Inhoud:
Samson et Dalila
Camille Saint-Saëns (1835-1921)

Opera in drie aktes, libretto van Ferdinand Lemaire, geregisseerd door Nicolas Joel
Koor en orkest van de San Francisco Opera, dirigent: Julius Rudel
Bezetting: Plácido Domingo, Shirley Verrett, Wolfgang Brendel

Speelduur: 111 minuten
Opnamejaar: 1981
Menu talen: GB, D, F, SP
Ondertiteling: GB, D, SP
Beeldformaat: 4:3
Geluid: PCM Stereo
Artikelcode: 100 202

Camille Saint-Saëns schreef muziek in alle genres met een bijna ongeëvenaarde lichtheid en variëteit, maar op operagebied had hij betrekkelijk weinig succes. De enige uitzondering hierop vormde Samson et Dalila dat in premiere ging in Duitsland.
Saint-Saëns besloot in 1859 een oratorium te schrijven op basis van de legende van Samson en Dalilah. Dit kwam ongewtijfeld voort uit zijn bewondering voor Georg Friedrich Händel en Felix Mendelsohn Bartholdy, maar ook uit de populariteit van spirituele koormuziek die vanuit Engeland overwaaide naar andere landen, waaronder Frankrijk. Het was Ferdinand Lemaire, dichter en Creoolse echtgenoot van Saint-Saëns’ nicht, die hem er toe overhaalde niet een oratorium maar een opera te schrijven.
Deze live registratie, met sterren als Plácido Domingo, Shirley Verrett en Wolfgang Brendel, komt uit het seizoen 1982/1983 van de San Francisco Opera. De voorstelling werd gedirigeerd door Julius Rubel en geproduceerd door Nicolas Joel (decor van Douglas Schmidt, kostuums door Carrie Robbins en belichting door Thomas Munn).

Barcode:
4006680102023