Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/censent/public_html/details.php on line 115
Eliane Elias Trio
Eliane Elias Trio
Release datum:
26-05-2009
Label:
Arthaus Musik
Omschrijving:
Jazz
Art.nr.:
107035
Discs:
1
Inhoud:
ELIANE ELIAS TRIO
ELIANE ELIAS - Piano
JAY RANDALL ANDERSON - Bass
ADAM NUSSBAUM - Drums

LIVE OPNAME TIJDENS HET MUNICH SUMMER PIANO FESTIVAL 1991Pianiste / singer / songwriter, Eliane Elias staat bekend om haar kenmerkende en direct herkenbare stijl met een mengeling van haar Braziliaanse roots, haar sensuele stem en haar imposante jazz, klassieke en compositie kwaliteiten.

Deze live opname weerstaat de vergelijking met studio opnames, ondanks de vele goede muzikanten die aan haar studio producties veelal meewerken. Het begint in de vorm van een licht apperatief met Campari and Soda, waarbij de chemie tussen Elias Anderson en Nussbaum precies goed is. Het eerste hoogtepunt is “The way you look tonight”. Ze start met deze Amerikaanse Standard lyrischer dan gebruikelijk gedaan wordt en stort zich in een beeldende en steeds opwindender solo. Drie jaar later zou ze deze compositie met Herbie Hancock opnemen. Als componist zijn er talrijke voorbeelden van haar composities die bijna klassiekers geworden zijn. Haar ritmisch extreme moeilijke Cross Currents ontlokte bij een collega van haar, Fred Hersch, een kort en bondige opmerking:” Het is duidelijk iemand die weet hoe te componeren en dat doet ze”. Haar meesterwerk is wellicht Impulsive, dat zes jaar later als title-nummer werd gekozen voor haar veelgeprezen album, waarbij niemand minder dan Bob Brookmeyer haar composities arrangeerde.
De intuitieve interactie van het trio is prachtig vastgelegd in Munchen, waarbij bijvoorbeeld Anderson haar toespeling op het nummer Song Softly, As In A Morning Sunrise oppakt en met het motief aan de gang gaat. Dit is een van de weinige beeld opnamens van Eliane Elias. Haar fans hebben lang uitgekeken naar deze DVD. Dat is te begrijpen en niet alleen om reden van haar fascinerende verschijning, maar het is ook een hele ervaring om de gezichts uitdrukking van deze charmante pianiste te zien en haar plezier in het spelen te ervaren.

Geluids Formaat: LPCM Stereo/ DD 5.1/DTS 5.1
Beeld Formaat: 4:3 - Menu Taal: GB
Speelduur: 65 mins
Barcode:
807280703597